Da li treba piti Recoforte uz antibiotike?


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje


U savremenoj medicini, antibiotici su nezaobilazni u borbi protiv bakterijskih infekcija. Međutim, njihova upotreba može dovesti do neželjenih efekata, kao što su poremećaji crevne flore, oslabljen imunitet i pojava upalnih procesa. U takvim situacijama, dijetetski suplementi poput Recoforte mogu pružiti dragocenu podršku organizmu i ubrzati proces oporavka.

U pitanju je prirodni preparat koji sadrži serapeptazu, to jest takozvani proteolitički enzim koji ima snažno antiinflamatorna, antiedematozna i fibrinolitička svojstva. 

Kombinacija antibiotika i Recoforte može biti korisna u lečenju različitih infekcija, jer serapeptaza poboljšava dejstvo antibiotika i ubrzava proces ozdravljenja. Osim toga, pomenuti preparat u velikoj meri  može pomoći i u ublažavanju neželjenih efekata antibiotika, kao što su dijareja i poremećaji crevne flore.

Svakako treba imati na umu da se uzimanje antibiotika ni u kom slučaju ne preporučuje, već isključivo u skladu sa preporukom nadležnog lekara.

Šta je Recoforte?

Preparat ili dijetetski suplement, kako se Recoforte karakteriše, zapravo sadrži proteolitički enzim koji je izolovan iz bakterije, koja se prirodno nalazi u probavnom traktu svilene bube i koji proizvodi serapeptazu, a kako bi razgradila proteine u svojoj ishrani.

Baš zato je serapeptaza značajna, uzevši u obzir da je u pitanju enzim koji ima sposobnost da razgrađuje različite proteine u ljudskom organizmu. Najpre se to odnosi na protein koji nosi naziv fibrin, i koji je ključan za nastanak najpre upalnih procesa u organizmu, a zatim i za stvaranje ožiljnog tkiva. Osim toga, serapeptaza ima i antiedematozno, ali i analgetsko i mukolitičko dejstvo.

Treba svakako napomenuti i to da se Recoforte proizvodi u obliku kapsula, u kojima se nalazi 250 hiljada jedinica serapeptaze (SPU), što je u osnovi sasvim dovoljna doza kako bi se obezbedilo efikasno dejstvo enzima u ljudskom organizmu.

Kada se pije Recoforte?

U različitim situacijama kada je potrebno smanjiti upalu, ublažiti bol i ubrzati proces ozdravljenja, može da se preporuči i Recoforte. Primera radi, ovaj preparat može da bude od značajne koristi kod različitih upalnih stanja, kao što su recimo artritis ili sinusitis, ali i upala grla, te upala uha, pa i upala pluća i druge.

Sem toga, ovaj preparat može da bude od pomoći i kod smanjenja otoka, ali i za smirivanje bolova i upala nakon povreda, kao što su recimo sportske povrede, odnosno uganuća, istegnuća i prelomi.

U velikoj meri Recoforte može ubrzati proces oporavka nakon operacije tako što smanjuje otok, bol i upalu. Isto tako može biti od koristi i u razgradnji mukusa i sekreta, što u velikoj meri može da olakša disanje i da ubrzava oporavak kod respiratornih infekcija, kao što je bronhitis, recimo.

Neretko se ovaj preparat preporučuje i za različita kardiovaskularna oboljenja, u čijoj prevenciji, ali i lečenju Recoforte može da bude od koristi. Upravo zbog fibrinolitičkog dejstva, Recoforte može da pomogne i kod ateroskleroze i tromboze. 

Zašto se Recoforte preporučuje piti uz antibiotike?

Nekoliko je razloga zbog kojih bi trebalo razmisliti o korišćenju ovog preparata uz antibiotike, tim pre što Recoforte  poboljšava dejstvo antibiotika. Naime, radi se o tome da serapeptaza, koja je i najznačajniji sastojak tog preparata, razgrađuje biofilm koji stvaraju bakterije, čime se olakšava prodor antibiotika do bakterija i povećava njihova efikasnost.

Antibiotici se koriste za ubijanje bakterija, ali ne i za smanjenje upale koju one izazivaju, a upravo sSerapeptaza iz ovog preparata može da smanji upalu i otok, što ubrzava proces ozdravljenja.

Budući da antibiotici ne ublažavaju bol koji prati infekciju, to je Recoforte poželjno koristiti uz antibiotike, budući da taj preparat ima i analgetsko dejstvo, tako da može pomoći i u smanjenju bola.

Kombinacija antibiotika i Recoforte preparata može ubrzati proces ozdravljenja tako što se istovremeno deluje na uzrok infekcije, odnosno bakterije, ali i na posledice infekcije, što se odnosi na pojavu upala, bola i otoka.

Upotreba ovog preparata uz antibiotike može smanjiti rizik od komplikacija infekcije, kao što su apsces, sepsa i širenje infekcije na druge organe. Poznato je da antibiotici mogu oslabiti imunitet, što povećava rizik od ponovne infekcije, a Recoforte može da pomogne u jačanju imuniteta i smanjenju rizika od ponovne infekcije.

Takođe je važno i to što Recoforte u velikoj meri ublažava neželjene efekte antibiotika, kao što su recimo dijareja i poremećaji crevne flore, pa ovaj preparat može u velikoj meri da pomogne u značajnom ublažavanju tih neželjenih efekata.

Da li je Recoforte bezbedan za korišćenje uz antibiotike?

Uzevši u obzir da je Recoforte prirodni preparat, to se on generalno dobro podnosi i nema ozbiljnih neželjenih efekata. Ipak, kao i kod svakog suplementa, naročito je važno da se pre upotrebe konsultujete sa svojim lekarom ili farmaceutom, a posebno ako uzimate antibiotike.

Iako nema poznatih interakcija između serapeptaze i antibiotika, uvek je najbolje da se posavetujete sa stručnjakom kako biste bili sigurni da je kombinacija ova dva preparata bezbedna za vas. Lekar će proceniti vaše zdravstveno stanje, uzeti u obzir vrstu antibiotika koji vam je prepisan i preporučiti da li je Recoforte bezbedno da koristite uz taj antibiotik ili ne.






Srodni tekstovi:


Da li se može smršati uz mača čaj - iskustva ljudi

Kada želimo da smršamo i da regulišemo svoju kilažu i kada želimo da to ostane trajno, onda moramo z...

Detaljnije

Sve što treba da znate o fiksnoj protezi

Verovatno su mnogi u toku svog života pomislili da treba da stave fiksnu protezu, kako bi ispravili ...

Detaljnije

Šta je coaching i kako vam može pomoći u životu?

Svi smo se mi nekad našli u situaciji da prosto ne znamo kako da izađemo iz neke situacije. K...

Detaljnije

Tri olakšavajuće okolnosti koje će vam pomoći da smršate

U modernom vremenu svi govore o zdravoj hrani i ako ste na društvenim mrežama, sigurno ste us...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS