Bliži se nova školska godina? Šta će vam sve trebati za vaše mališane?


Roditeljstvo Roditeljstvo

rancevi za vrtic


Septembar samo što nije stigao,  a sa njim i nova školska godina. Lista primljene dece u državne vrtiće je već uveliko izašla, budući prvaci su već bili na testiranju kod pedagoga, osmaci se polako spremaju za polaganje prijemnog ispita itd. Uz sve ovo roditelji polako pribavljaju svu neophodnu opremu koja će biti potrebna njihovoj deci bez obzira da li se radi o školskom priboru, o nabavci knjiga i sl. 

Bilo da ste roditelj mališana koji tek treba da krene u vrtić, bilo da imate odraslo dete koje pohađa osnovnu ili srednju školu, septembar treba spremno dočekati i  na vreme krenuti sa pripremama. 


Rančevi za vrtić – bitna stavka za roditelje najmlađih školaraca

Ukoliko ste odlučili da dete upišete u vrtić ove godine, već sada treba da razmislite o tome šta će mu sve biti neophodno od opreme. Rančevi za vrtić su svakako neizostavni. U ranac treba spakovati pelene (ukoliko ih dete još nosi), jednu rezervnu presvlaku, flašicu sa vodom, patofnice i sl. U mnogim radnjama dečije opreme ali isto tako i u knjižarama možete nabaviti savršen ranac za vašeg mališana koji će sam nositi na leđima prilikom svakog odlaska u vrtić. Reč je o manjim rančevima koji su posebno dizajnirani za najmlađi uzrast deteta. 


Školske torbe – idealne za nešto veće mališane

Ako vam dete još uvek pohađa osnovnu ili srednju školu, to znači da ćete i ove godine morati da mu priuštite sav neophodan materijal od knjiga, radnih svezaka do onog sitnijeg školskog pribora kao što su pernice, olovke itd. Školske torbe su potrebne svim školarcima, bez obzira na uzrast. Možete ih kupiti online ili prilikom posete neke obližnje knjižare ili prodavnice dečije opreme. Anatomski rančevi su idealan izbor za decu nižeg razreda (od prvog do četvrtog) i na njima roditelji ne bi trebalo da štede jer je reč o rančevima koji ne opterećuju kičmu i koji nisu teški za nošenje.  


Opremu za likovno i muzičko treba obezbediti na vreme

Pojedini predmeti u školi zahtevaju posebnu vrstu opreme, kao što su likovno i fizičko. Najbolje je da se raspitate kod nastavnika likovne kulture i fizičkog vaspitanja kako biste sav potreban materijal i opremu kupili na vreme. Ono što će vam sigurno trebati za početak jeste blok za crtanje i slikanje, patike za fizičko, šorts i pamučna bela majica. Ostatak možete kupiti i kad dete krene u školu, naknadno. 


Pernicu napunite potrebnim đačkim priborom

Nešto bez čega nijedan đak ne može jeste školski pribor koji se najčešće drži u pernicama. Pernice služe za bolju organizaciju pribora kako bi deca znala gde mu se šta nalazi i kako ne bi došla u situaciju da nešto izgube. U njih se stavljaju obične ili patent olovke, hemijske olovke, zarezač i gumica za brisanje. Za niže razrede obavezne su drvene bojice kao i flomasteri. Na tržištu možete pronaći manje i veće pernice, u zavisnosti od uzrasta deteta. 

Savetujemo vas da bez velike tenzije krenete sa pripremama za novu školsku godinu u dogovoru sa vašim školarcem kako biste bez velikog stresa dočekali septembar. 

 




Srodni tekstovi:


Kako da uživate u osmehu bez kompromisa?

Svaki osmeh je jedinstven, poput otiska prsta, dok istovremeno nosi priču o nama, našim iskus...

Detaljnije

9 ženskih odevnih kombinacija za vrele letnje dane

Kod odabira dobre letnje garderobe nije potrebno samo obratiti pažnju na izgled, već je veoma značaj...

Detaljnije

Starenje kože je moguće usporiti

Nema sumnje da svi žele dug i zdrav život. Mnogo je faktora koji utiču na zdrav život. Raznovrsna is...

Detaljnije

Izazovi savremenog roditeljstva

Savremeno roditeljstvo je složen i višestruki zadatak. U eri brzog tehnološkog napretk...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS