ICF i Ignite projekat za društveni napredak


Ostalo Ostalo


Ignite inicijativa ICF fondacije se proširila širom sveta 2018. godine. U skladu sa misijom Fondacije za povezivanje i opremanje profesionalnih NLP trenera i organizacija, trideset pet predanih ICF-ovih institucija sprovodili su značajne projekte koji su ubrzali i pojačali društveni napredak kroz coaching. Ovi projekti su podržani od strane Obrazovanja za održivi razvoj Ujedinjenih nacija 2030. godine. Treneri su radili sa liderima neprofitnih organizacija, nevladinih organizacija, školskih sistema i univerziteta kako bi ponudili transformacionu moć treniranja bez ikakvih troškova za učesnike. Cilj je bio da se trening primeni na vrhu organizacija kako bi se stvorio efekat širenja pozitivnog uticaja na ljude koje organizacija služi.


Efekat Ignite-a 

Do sada, taj efekat talasa dopire do preko 4 miliona ljudi.

Unutar organizacija, podaci iz ankete prikupljeni su sa trinaest završenih projekata. Od onih koji su se odazvali treninzima, 89% je smatralo da trening doprinosi njihovom uspehu, 98% je motivisano da preduzme mere na osnovu učenja od treniranja, a 96% bi preporučilo treniranje drugima. Još više je zapanjujući podatak koji je pokazao da 79% anketiranih nikada nije učestvovalo u treningu pre Ignite-a. Ignite inicijativa je značajno proširila domet i svest o coachingu, dajući liderima mogućnosti treniranja koje možda nikada nisu imali bez njega. Kvalifikovani treneri ICF-a koji rade na ovim projektima bili su snaga dobra za ove organizacije; među završenim projektima 2018. godine, treneri su donirali više od 190.000 USD vrednih sati treninga. Prema ICF Global Coaching studiji iz 2016. godine, prosečna globalna naknada za jednosatnu trening sesiju je 231 USD. 


Šta kažu NLP treneri?

Evo nekih direktnih povratnih informacija dobijenih od NLP trenera o njihovom trenerskom iskustvu:


"Postigao sam da se poveže veći tim starijeg osoblja i svi ostali zaposleni, kao i povećano usklađivanje tima i koheziju."

„Trening mi je pomogao da identifikujem oblasti konflikta i razvijem ideje za rešavanje izazova.“

„Kroz mentorstvo sam bio u stanju da se odreknem standarda koji sam razvio i da budem efikasniji u svom radu. Ovaj novi pristup mi je pomogao da postignem veću ravnotežu između posla i života. ”

Da bi bili konkretniji o uticaju treninga za ove organizacije, podaci su pokazali da 74% trenera veruje da će efekat njihovog dobitka od coachinga dovesti do poboljšanja operativne efikasnosti i angažovanja zaposlenih (76%). Kada ove organizacije imaju povećanu efikasnost i angažman, one su u mogućnosti da bolje služe svojim zajednicama i ostvare svoje ciljeve društvenog napretka. Tako funkcioniše inicijativa Ignite; počinje sa malim brojem ljudi u jednoj organizaciji, i širi napredak i pozitivne promjene širom zajednice kako raste.


ICF zove - pridružite se 

Uticaj talasa koji je Ignite inicijativa stvorila 2018. godine i dalje raste, a ICF Fondacija treba vašu pomoć. Evo poziva od strane ICF-a: 


“Da bismo istinski lansirali ubrzanje društvenog napretka, svi mi moramo da se pridružimo inicijativi i učinimo svoj deo. Ako ste vi kouč ili znate organizaciju koja je spremna da pozitivno utiče na svet kroz pro bono koučing, obratite se na information@foundationoficf.org da biste započeli putovanje. Zajedno imamo moć da zapalimo naše lokalne zajednice i izazovemo globalni uticaj.”


Da biste pogledali ceo Izveštaj o inicijativi ICF Fondacije za 2018. godinu, preuzmite ga ovde pod Pregled i uticaj.




Srodni tekstovi:


Sifilis – polno prenosiva infekcija

Ima bolesti, kojima se svako može zaraziti u slučaju vaginalnog, analnog ili oralnog odnosa sa boles...

Detaljnije

Kako pametni satovi mogu pomoći da budemo zdraviji

Zdravlje je uvek u trendu. Zbog toga će na tržištu uvek postojati brendovi koji će se, bez ob...

Detaljnije

Kako izgleda kolonoskopija – Iskustva

Kolonoskopija predstavlja detaljan pregled creva, pomoću instrumenta koji se naziva kolonoskop i slu...

Detaljnije

Bol u karlici ne javlja se samo kod žena, nego i kod muškaraca

Postoje bolovi od kojih pati više muška nego ženska populacija, i obrnuto. Postoje, sm...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS