Potrebna vam je guralica za bebe? Ovo su modeli koje preporučujemo


Roditeljstvo Roditeljstvo

U slučaju da tražite dobar poklon za prvi rođendan, a spremni ste da izdvojite par hiljada dinara, možda su guralice za bebe odlično rešenje. Uglavnom su multifunkcionalne bez obzira da li se odlučujete za modele za prohodovanje namenjene kućnoj upotrebi ili one druge namenjene aktivnosti u dvorištu. I jedni i drugi i te kako su značajni za odrastanje mališana i imaju različite funkcije.


Guralice za bebe namenjene prohodavanju

Čim bebe postaju aktivne i polako kreću da se podižu pridržavajući se za čvrste predmete ili starije osobe vreme je za guralicu za prohodavanje. Ne samo da će brzo steći sigurnost i početi da pravi uspešne korake već i uživati u igri, s obzirom da su ovakve guralice za bebe i multifunkcionalne igračke. Čak i kada bebe prohodaju još dugo će se njome igrati. Ovakvu igračku možete nabaviti već od bebinog šestog meseca života.


Autići guralice za decu

Za svakodnevnu šetnju potražite guralice autiće kojim stariji upravljaju sve dok se dete ne osamostali. Ove guralice nisu namenjene bebama, već nešto starijim njihovim drugarima. Vole ih i mališani ali i roditelji s obzirom da ih deca duže mogu koristiti. Postoje i modeli bez šipke za upravljanje koji mogu podjednako pomoći mališanima u prohodavanju ali i u svakodnevnoj igri u kući ili napolju. Dete se samostalno odgurava nogama dok sedi ili pridržava za naslon dok ustaje, a spadaju u red veoma praktičnih rešenja kojima je cena izuzetno pristupačna.


Kofer guralice vole stariji mališani

Poklon kome ne može odoleti ni jedan dvogodišnjak ili trogodišnjak je kofer guralica. Pre svega nemenjen je za prtljag, ali može i da se vozi.Imaju točkiće i napravljeni su u liku neke od životinja. Poseduje i kaiš te se lako upravlja, pa neko od odraslih može da vuče dete dok sedi a u delu za prtljag su mu spakovane omiljene stvari. Naravno, ovakvi koferi guralice imaju i veću nosivost te sa te strane darodavac može biti spokojan.


Balans bike nisu guralice za bebe, već njihove starije drugare

Već par godina unazad balans bike je popularan u svetu i kod nas. Razloga je puno, pre svega zbog uvežbavanja koordinacije pokreta,ali i održavanja ravnoteže i  pripremu za vožnju bicikala. Nisu namenjeni bebama, a podjednako ih mogu koristiti i dvogodišnjaci i petogodišnjaci. Iako su moderni i samim tim nešto skuplji drveni modeli, na tržištu su prisutni i modeli napravljeni od metala. No, za koji god da se odlučite, nećete pogrešiti s obzirom da se balans bike može dugo koristiti i nasleđivati. Nisu teški za nošenje i lako se pakuju i u omanji auto, baš kao i gradski prevoz pa su neretko izbor poklona za drugi ili treći rođendan.

Guralice za bebe mogu biti i u obliku multifunkcionlanog tricikla. Takvi modeli su popularni jer mogu da zamene i klasična kolica za bebe, roditelj ima sve što mu je neophodno da sa bebom izađe napolje, a koriste se par godina, s obzirom da su ručka za upravljanje i sedište podešavajući. Svakako, ukoliko vam ovakav model više odgovara njih ćete naći među triciklima.

Bez obzira da li guralicu birate za prohodavanje, balans ili igranje važno je da znate da su svi modeli i te kako značajni za mališane i da svaki od njih ispunjava svrhu kojoj je namenjen. Za koji model ćete se odlučiti zavisi od cilja koji želite da postignete. Deci će svakako zabava biti zagarantovana, baš kao i jačanje mišića ruku i nogu, što je osnovna funkcija svih modela. Dodatno, svaki je za njih i neka vrsta igračke pa će i tu biti medju onim omiljenim.


Srodni tekstovi:


Kako možete unaprediti navike u ishrani? - 3 saveta do zdravijeg obroka

Svako od nas ima svoju definiciju navika u ishrani, neke su dobre a neke manje dobre, i kao takve mn...

Detaljnije

Lepota i zdravlje se čuvaju u dermatološkim ordinacijama

Nega kože nije samo stvar estetike, već i brige o svom zdravlju. Prva asocijacija na dermatolo&scaro...

Detaljnije

Vantelesna oplodnja - najčešće primenjivane metode

Vantelesna oplodnja (VTO)  podrazumeva medicinske postupke kojima se jajne ćelije i embrioni tr...

Detaljnije

Vitamin D i sport

Vitamin D je veoma važan za funkcionisanje našeg organizma. Poslednjih decenija se otkrilo mn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS