Led sijalice i led plafonjere za vaš dom


Ostalo

Sigurno ste čuli dosta o tome kako su LED sijalice i LED plafonjere sada jedan od najhvaljenijih vidova osvetljenja. Možda se pitate zašto baš LED osvetljenje.?U čemu je razlika? Da li je zaista bolje, jeftinije i da li zapravo duže traje od običnog osvetljenja? Odgovor na sva ova pitanja možete da nađete u daljem tekstu.


Dobre strane led plafonjera

Pored toga što led plafonjere lepo izgledaju u svakom domu, one su (možda bitnije) i ekonomične. 

Najpre, LED plafonjera troši delko manje struje nego obično osvetljenje. Toplotu koju stvara obično osvetljenje skoro i da ne može da se oseti u slučaju LED-a i uvek se plafonjere mogu dotaći golom rukom. Ako se stalno mučite sa gomilom insekata koje se skupljaju oko svetla, LED plafonjera je ono što će vam umanjiti muke, muve se skoro uopšte ne skupljaju oko nje. 

LED plafonjera može da izgleda mnogo prirodnije od običnog svetla, pa se tako ovakva LED osvetljenost smatra zdravijom i boljom za oči i vid. 

LED plafonjere u sebi imaju znatno manji broj otrovnih materijala, što je veoma važno za izbor kućnog osvetljenja. Ako vas ovo sve nije ubedilo da je LED plafonjera odličan izbor njena trajnost i samim tim ušteda novca je mnogo veća od običnih sijalica.


Odabir boje svetlosti

Boja svetlosti LED plafonjere ide u tri načina: 

Toplo bela – koja vuče na blago žutu, daje topliji izgled domu i bira se, uglavnom, kada dom ima nameštaj koji je pretežno u boji kože, bež, krem i slične nijanse. Možda ova opcija možda nije dobra kada vaš dom ima pretežno beli nameštaj jer će u tom slučaju on poprimiti tu žućkastu nijansu.

Dnevno ili prirodno bela – ova boja je najsličnija boji prirodne, dnevne svetlosti. Nju biraju dizajneri kada žele da daju akcenat na jarke boje u prostoriji, a da im pritom ne promene boju.

Hladno bela – ova opcija je najbolja od tri boje. Ona se koristi najviše u prostoru gde je nameštaj beo ili tamo gde želimo nešto dobro da osvetlimo, kao na primer u zubarskoj ordinaciji, zlatari ili izlogu.

U svakoj prostoriji vašeg doma možete da stavite drugu boju svetla, u zavisnosti od toga koja najviše odgovara ambijentu.


Izgled led plafonjere

Na kraju, ali ne manje važno, treba da izaberete i izgled vaše led plafonjere.

Kako je LED osvetljenje postalo popularno tako su i proizvođači napravili dosta različitih opcija LED plafonjera. Uglavnom, u svim radnjama rasvete možete naći one klasične, okrugle plafonjere.

 Pored njih, možete naći plafonjere u obliku kocke, u raznim bojama ili kombinacijama boja, a u nekim radnja možete i sami da dizanirate vašu plafonjeru. Vaša plafonjera takođe može viriti sa plafona ili da bude potpuno uvučena tako da se samo oblik i svetlo vide. O svemu treba razmišljati pre nego što se odlučite za određeni oblik ili boju, zato je najbolje da osvetljenje ostavite za sam kraj uređivanja vašeg doma.

Nadamo se da smo odgovorili na sva pitanja koja ste imali u vezi LED osvetljenja i da ste se na kraju odlučili baš za takvu vrstu plafonjera. Uštedećete i vreme i energiju i novac!





Srodni tekstovi:


Kada ljubomora postaje bolest?

Ljubomora nije baš tako prijatno stanje, čak i kod osoba koja je doživljavaju povremeno. Osob...

Detaljnije

Oporavak nakon operacije nosa - sve što treba da znate

U savremenom dobu skoro da ne postoji osoba koja se barem jednom u životu nije pogledala u ogledalo ...

Detaljnije

Zašto treba piti sok od aronije?

Mnogobrojni su razlozi zašto bi trebalo da koristite proizvode od aronije čak i ako niste skl...

Detaljnije

Kako izabrati grudnjak za velike grudi

Sve one devojke i žene koje imaju velike grudi znaju da nekada to može predstavljati problem. Niti n...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS