www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu

Jela bez glutena

Bezglutenski hleb

Bezglutenski hleb

Ovaj hleb biće Vam dostatan za 8 osoba

Priprema:

1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi i mleku, a zatim ga umešajte u ⅔ ukupne količine brašna te dodajte margarin ili ulje i sol.

2. Sastojke mešajte mikserom (spiralni nastavci) 10-ak minuta, dok ne dobijete homogeno mekano testo. Smesu ostavite dizati na toplom mestu dok se volumen ne udvostruči.

3. U dignuto testo dodajte ostatak brašna, ponovo promešajte i stavite u uljem namazan duguljasti kalup. Testo u kalupu izravnajte mokrom rukom, premažite uljem, pokrijte krpom i pustite da se ponovo diže.

4. Dignuto testo premažite razmućenim jajetom i stavite peći u pećnicu zagrejanu na 200 ° C oko 40 minuta.

Izvor: www.coolinarika.com