Pratite nas: Facebook Twitter RSS

Rečnik pojmova

Lista stručnih pojmova
 
Veliki godišnji horoskop za 2013. godinu

Veliki godišnji horoskop za 2013. godinu Piše: CentarZdravlja.rs Objavljeno: 06.12.2012. | Posljednja izmjena: 07.12.2012.


Vaga

Organizujte svoje misli i odredite koje stvari zahtevaju više pažnje. Vreme je da se afirmirate na poslu, a možda i za promenu posla. Zračit ćete energijom i entuzijazmom. Ove godine ste u boljoj formi nego ikada.

Doći ćete do novih poznanstava koja će biti prava inspiracija vašem životu. Obnovit ćete izgubljenu kreativnost. Ove godine počinje razdoblje neverovatnih ideja koje možete implementirati u nadolazeće projekte. Veština upravljanja vremenom je ono na šta ćete se fokusirati.

Blagu crticu kreativnosti povećava planetarni uticaji koji vas ujedno i snabdeva energijom. Pozitivni pomaci će vam pomoći sa motivacijom koja je potrebna da nastavite dalje bez obzira na sve. Osećate duh saosećanja, koji je ove godine posebno istaknut. Doprijet ćete do manje privilegovanih ljudi i pomoći im na svaki mogući način. Bilo koji oblik sporta, hobija ili zabave doprineće osećaju sreće.

Ove godine treba puno spavati kako bi napunili svoje duhovne baterije. I ne zaboravite sanjati jer ove godine imate priliku da ostvari svoje snove. Dobro je vreme za druženje sa prijateljima i kolegama. Shvatićete da je vaš instinkti ove godine vaš najgori neprijatelj.

Bilo da se radi o poslovnim transakcijama, kreativnoj vizualizaciji, društvenim događanjima, obrazovanju ili špekulativnim poduhvatima, dobre rezultate očekujte u aprilu. Otvoreni ste za nove filozofije i ideje, rad sa ljudima različitih jezika i kultura.

Posao

Napokon uočavate da napori koje ste uložili prethodne godine pokazuje pozitivne rezultate. Popravit će vam se finansije, a baš ove godine bi mogli dobiti to dugo željeno unapređenje. Uživate u preuzimanju važnih zadataka, a vaši će napori biti nagrađeni. Ako se bavite tehnikom, možete očekivati ​​dobar posao sredinom godine. Bez obzira na profesiju kojom se bavite, imajte strpljenja i uskoro će nove mogućnosti zakucati na vaša vrata. Idealno je vrijeme za specijalizaciju ili nastavak studija. Možda će se pojaviti strah i osjećaj nesigurnosti, ali ćete ih uspješno prebroditi.

Kada je riječ o izvršavanju poslovnih obaveza ili početku novih projekata, dobro pročitajte obaveze i odgovornosti napisane malim slovima. Ako mislite dati otkaz ili razmišljate o promjeni posla, zvijezde su vam naklonjene.

Po pitanju financija, godina je poprilično uravnotežena. Točnije, u prvoj polovici godine nećete imati zadovoljavajuće rezultate. Do sredine godine, stvari će se početi odvijati u vašu korist i do kraja godine ćete biti u dobrom financijskom stanju.

Ljubav

Godina započinje sa manjim verbalnim sukobima sa partnerom. Iako teoretski možete shvatiti da čak i vi možete biti u krivu, u praksi vaš ego neće moći popustiti. Ipak, ima nade i za vas! Sredinom godine ćete prepoznati svoje grijehe i razumjeti svog partnera na bolji način.

Zaista možete očekivati neočekivano kada je u pitanju napetost u odnosima. Sve ove godine se borite i pokušavate uspostaviti ravnotežu između osobnog i poslovnog života. Ispostavilo se da to i nije tako jednostavno.

2013. godina čuva vas od svih loših stvari koje bi se mogle dogoditi i daje vam novi tračak nade. Klonite se afera, posebno između travnja i svibnja, jer ono što se čini kao trenutna privlačnost može biti katastrofalno. Kada su u pitanju ljubavne veze, samo pokušajte održavati ravnotežu. Muške Vage će vjerojatno dobiti poticaj od svojih kolegica. Ako ste zainteresirani, hrabro napravite prvi korak.

Zdravlje

Vage su sklone probavnim problemima, a ove godine to neće biti drugačije. Međutim, oni koji pate od psihičkih problema ove godine mogu očekivati ​ dobre vesti do sredine godine. Nemojte ignorirati male boljke, jer nikada ne znate koja će vašim zanemarivanjem postati ozbiljna. Postoji opasnost od crevnih bolesti, stoga pazite na svoje zdravlje!

Sukobi i frustracije bit će sastavni dio poslovnog života. Kolege će vam stvarati probleme, a samim tim i biti izvor dodatnog stresa. Većina negativnih emocija je rezultat vanjskih sila. Ako ste u mogućnosti, ograničite ih.Više o temi: seks, brak, veze, horoskop