Pratite nas: Facebook Twitter RSS
 

PEYRONIJEVA BOLEST (ZAKRIVLJENOST PENISA)

Definicija

Reč je o snažnom i bolnom iskrivljavana muškog polnog uda, koje obično nastane zbog nespretnih povreda penisa i donosi izuzetno neprijatne posledice - pre svega za polnost.

Polne teškoće muškaraca puno su prikriveniji od ženskih, ali ne toliko zbog znakova i posledica koliko zbog uverenosti muškog roda da je zapravo nemoguće da ih snađe bilo kakva bolest povezana sa njihovim polnim udom.Upravo zato jako nerado zatraže savet i odgovarajuću stručnu pomoć. Ali teškoće ipak postoje, a pogađaju kako nosioca bolesti tako i partnera, vezu i ne na poslednjem mestu i samu kvalitetu (polnog) života.Pogledajmo stoga jednu od polnih bolesti muškaraca koja upravo neugodno zna zagorčati seksualni život. Reč je o Peironijevoj bolesti.

Šta je Peironijeva bolest i kako nastane?

Peironijeva bolest je neugodno i nepoželjno iskrivljavanje uda prilikom erekcije, zbog koga muškarci ne mogu imati polne odnose. U omotaču brecilnih tela počinju nastajati otvrdnuća što ih najčešće izazivaju mala oštećenja tkiva u penisu. Ta su oštećenja obično posledica nepoželjnih epizoda tokom erekcije, polnog odnosa, čuvanja penisa u pantalone dok je penis još ukrućen, i sl Oštećeno tkivo nije sposobno akumulirati krv, stoga se ne širi i uzrokuje da se penis iskrivi.