Zašto se treba rešiti burme i vereničkog prstena nakon razvoda?


Psiha

Koliko se brzo vezujete za ljude i da li ste od onih koji se ne vezuju lako, ali onda kada se vežu to je to? Ili ste možda od onih koji se brzo vežu, ali to rade na duge staze. Od kojih god da ste - teško je "odvezati se". Teško je čak i kada više nema osećanja, emocija, zajedničkih ciljeva i istih pogleda na svet. 

Uvek je teško prekinuti sa nekim veridbu, a kamoli brak. Osobe koje stupaju u brak uglavnom su sigurne u tu ljubav i misle da će trajati večno. Međutim, kada shvate da ipak neće, onda je red da se pozabave i svojim emocijama, ali i svim stvarima koje ostaju posle velike ljubavi. Pre svega ovde mislimo na vredne stvari poput burme i vereničkog prstena. I imamo jako dobre razloge zašto treba da ih se otarasite, tačnije blaže rečeno prodate, što je pre moguće:

Zato što vam ne treba podsetnik na bolnu uspomenu

Ne treba vam još jedna bolna uspomena. Ne treba vam da tu burmu gledate u vašoj kutiji za nakit svakog dana ili na polici. Ne treba vam da je sakrijete negde, a onda da je posle određenog vremena ponovo pronađete i da vam se pokrene lavina emocija. Ne treba vam ukoliko vas ta burma i dalje asocira na nešto što će u jednom trenutku biti jako bolno. Jednostavno bolne uspomene nas i dalje vezuju za neki lep period, a naš mozak je tako programiran da pamti samo ono najlepše, dok ružne stvari potiskuje. I zato sprečite da se osećate loše dok još možete. Dakle sve što treba da uradite jeste da ponesete burme ili verenički prsten u zlataru koja se bavi otkupom zlata. Oni će proceniti koja je vrednost, a kada su burme u pitanju tu zaista možete da uzmete lepu sumu novca.

Zato što možete sebi da priuštite neko zadovoljstvo

Te pare koje uzmete od prodaje burme ili vereničkog prstena najbolje bi bilo da iskoristite kako biste sebe obradovali. Nakon raskida ili razvoda treba vam nešto da vas proveseli, da vas oraspoloži. Iskoristite taj novac da se zabavite, da udovoljite sebi, da nešto uradite samo za sebe, nešto što ste dugo planirali, o čemu ste maštali, ali što vam nije bilo omogućeno. Počinjene novo životno poglavlje i zato vam treba nešto da vas pomeri, da vam da snagu i da vas pogura. Sami smo sebi najveća snaga. I nije nimalo lak korak odneti burme kod zlatara i prodati ih posle svega i zbog toga zaslužujte veliko bravo. Ali, nakon toga treba da znate da ste uradili pravu stvar i da u tom smeru treba i da nastavite.

Zato što svakako taj komad nakita nikada nećete nositi

Treći razlog zbog kojeg treba da prodate burme ili vereničko prstenje je taj što vi sigurno burmu više nikada nećete staviti. Bar ne tu burmu. Velika je verovatnoća da će i verenički prsten završiti negde među gomilom nakita koji se ne koristi, jer će takođe i taj verenički prsten uvek evocirati emocije, što možda ne želite.
Srodni tekstovi:


Kako izgledaju i koliko hemoroidi traju?

Jedan od većih problema sa kojim se tokom života susretne čak 50% svetske populacije jesu hemoroidi....

Detaljnije

Spasite zdravlje i očistite nameštaj

Da li vam je u domu mirisno i čisto zavisi od celokupne čištoće enterijera. Šta to zna...

Detaljnije

Spremite se za lekarski pregled za vozačku dozvolu

Ukoliko i vas muči ovo pitanje, onda evo i odgovora u ovom tekstu. Sam pomen lekara i nekih pregleda...

Detaljnije

Koliko je važno imati precizno prevedenu medicinsku dokumentaciju za lečenje u prestižnim svetskim klinikama

Mnogo je ljudi koji imaju zdravstvene probleme. Zabrinutost za svoje zdravlje ponekad je tešk...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS