Veza kao opsesija


Psiha

Svi smo bar jednom iskusili osećaj kada nam se čini da je u vezi sve na svom mestu, svaki dan je novo uživanje sa partnerom, putovanja, osmesi, neopisiva sreća i potreba da se ne odvajate od partnera. Posle nekog vremena popusti se stvarnosti, setimo se i da na planeti postoje i drugi ljudi i vratimo se u realnost. Ili se ne vratimo? Shvatanje da smo preterali u svojoj mašti I očekivanjima ne znači da treba takvu vezu raskinuti. Potrebno je malo se udaljiti i hladne glave razmisliti kada smo uskočili u Plezentvil i koji je način da se trgnemo iz opsesije.                                      

Vaša veza je glavna i jedina tema u društvu                                      


Čak i kada prihvatite da se odvojite od partnera ne prestajete o njemu da pričate. Društvo iznova i iznova sluša priče kako ste se upoznali, koju je majicu nosio, šta ste vi njemu rekli, šta je on odgovorio, šta vam je njegova mama spremala kada ste išli na nedeljni ručak. Jednom, drugi put, treći put, društvo shvata da vaše viđanje sa njima postaje šablon, okupite se i vi “držite slovo” neprestanom pričom o vašem partneru i kako vam nedostaje kada nije sa vama.


Pretvarate se u progonitelja i prisluškivača partnera


Prevelika želja da ste stalno sa vašim partnerom može imati i za rezultat njegov utisak da ga gušite i da želite da ga kontrolišete. Pre nego sto počnete da ga uhodite i pre nego što vam prisluškivači padnu na pamet zapitajte se sta se to sa vama dešava i pokušajte da uradite samoanalizu. Prijatelji vas vole, ali ne moraju da sa svakim viđanjem slušaju vaše priče stoga vam savetujemo da pokušate da učestvujete u životima drugih ljudi. Upitajte svoje prijatelje kako su, oslušnite ih, tu i tamo pošaljite kisić vašem partneru za koji oni i ne moraju da znaju.  I to je bolje od preduzimanja drastičnih mera sa špijunskom opremom i prisluškivačima po stanu ma koliko oni postajali sve popularniji vid potencijalne potvrde neverstva. Ukoliko možete, oduprite se forenzici mobilnog uređaja i ne pokušavajte da na taj način vratite obrisane podatke sa telefona.                            


Vaš ceo svet se vrti oko vašeg partnera                                      


Nije samo vaše društvo u deficitu sa vašim neodazivanjem na okupljanja. Porodica, kolege, svi zasigurno primećuju da ste u oblacima. Lepo je biti u ljubavi, ali nemojte mešati taj osećaj i opsesiju. Možete dovesti u pitanje svoj kredibilitet ako budete sanjarili na poslu ili uvrediti nekoga od porodice ako se ne javite na poziv ili se ne pojavite na nekom okupljanju. Potrudite se bar da pozovete s vremena na vreme ljude koji vam znače i ujedno vas vole i samo žele da čuju šta se novo dešava kod vas u životu.                                                        


Vaše raspoloženje zavisi od raspoloženja vašeg partnera


Nemojte dozvoliti da merilo vaše emocionalne stabilnosti zavisi isključivo od raspoloženja vašeg partnera. Vremenom ćete se iscrpeti i vaš partner će postati energetski vampir koji ce uvek očekivati da klonete  zajedno sa njim. Zdravije je da pokušate da budete raspoloženiji i da naravno prepoznate koji su razlozi njegovom nezadovoljstvu. Jedno je veliki problem, sasvim drugo ako mu nije prošao tiket u kladionici.                  

Zdrava veza obuhvata i kompromise, ali je takav odnos na duže staze stabilniji. Bitno je da u startu prepoznate da li ste i u kojoj meri radosni, a u kojoj meri opsesivni. Nemojte prestati da činite sebi sitna zadovoljstva koja vam unose vedrinu i u trenucima kada niste sa partnerom.
Srodni tekstovi:


Refluks kod bebe - zašto se javlja i kako pomoći bebi?

Verovatno vam se mnogo puta dogodilo da vaša beba, nakon podoja, izbaci malu k...

Detaljnije

Kako mleko i mlečni proizvodi utiču na vaše zdravlje

Mleko i mlečni proizvodi su jedni od najzastupljenijih namirnica u ishrani na našim prostorim...

Detaljnije

Lečenje desni ozonoterapijom

Ozonoterapija je najsavremeniji postupak lečenja bolesti desni i podstiče obnavljanje njene struktur...

Detaljnije

Koji virusi se najčešće javljaju kod dece?

Među virusima koji vladaju u zimskim sezonama, najčešći su svakako virusi gripa i prehlade.&n...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS